Context, joies i objectes contemporanis

Isabel Tristan

Mirar, observar, desmuntar mentalment, entendre i descobrir el procés de creació dels objectes, els materials que els componen i la passió per aprendre m’ha permès créixer i evolucionar en els meus processos creatius. Llapis, papers, pinzells, coles, teles, fils, agulles… han estat les eines que m’han acompanyat sempre, recentment s’han afegit els metalls, les llimes, el soldador, els plàstics, les resines… tot allò que em permeti expressar-me dins del món de la joieria contemporània. A les meves peces cerco el missatge, l’originalitat, sempre amb el llenguatge i la tècnica més adient en cada cas, sovint arrisco, gaudeixo de la llibertat que em dona treballar en un projecte propi.

Biografia

(Barcelona, 1962). Viu i treballa a Barcelona. Diplomada en Disseny Gràfic a l’Escola Massana de Barcelona. Cursos en la especialitat de Pintura a l’Escola Massana. Des de 1985 treballa com a dissenyadora gràfica tant per a clients directes com a  freelance per estudis i agencies de publicitat.
Ha dirigit i coordinat les revistes Sport Dyr i Belleza y Moda (Unidroco). Ha estat  professora de Projectes i Tècniques de Representació per a Projectes Especials al CFC (curs final de carrera), en l’especialitat de Disseny Gràfic a l’Escola LAI de Barcelona.
Al 2009 inicia la seva trajectòria en la joieria contemporània de la mà de la joiera Silvia Walz a Massana Permanent, formació que ha anat ampliant amb diversos cursos al Taller Perill de Barcelona, sota la tutela de les joieres Judy McCaig i Tanja Fontane.
En l’actualitat combina el disseny gràfic amb la joieria de manera habitual, sense deixar de banda la pintura i els llibres d’artista com a creacions més puntuals. Des de febrer de 2014 forma part de l’staff de ZZ de Inzunza, taller creatiu.

 

Entrevista a Isabel Tristan a l'Itineràncies de Context



La seva obra

©Context   |   c. Viñolas, 10 Sant Cugat del Vallès   |   Telèfon 930 130 027   |   Contacta amb nosaltres per correu electrònic galeria@context.cat   |   Avís legal
Consulta el nostre canal de Facebook Consulta el nostre Pinterest Consulta el nostre canal de Youtube