Context, joies i objectes contemporanis - Activitat

Tancar la finestra Peça anterior Peça següent

Itineràncies

LLIGAMS. Més enllà de la joia

ELENA i LLUÍS COMÍN

Tancar la finestra Peça anterior Peça següent

 

 

 

 

SÈRIE “ITHACA”

La sèrie "Ithaca" està inspirada en el cèlebre viatge d'Ulisses pel mar Mediterrani camí de la mítica illa; vol ser una metàfora del sentit de la vida....preguntes com, que és més important el mateix camí o l'objectiu? El fi justifica el mitjans?... Agafen protagonisme en aquest discurs.

El gran poeta Machado ja ho va dir "el camino se hace al andar" i jo així o crec. Kavafis també ho recull amb el seu poema Ithaca "cal desitjar que el camí sigui llarg...ple d'aventures ..ple de coneixences".

Per fer aquesta col·lecció utilitzo un torç masculí (Ulisses) com fil conductor....molts elements trobats van enriquint la col.lecció(el camí/la vida). També vol ser un homenatge al nostre mar (Mare Nostrum) que ha vist néixer la cultura d'on provenim... en definitiva és un cant a la vida.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 SERIE “RECONSTRUCCIONS”

La sèrie "Reconstruccions" vol ser una reflexió sobre com avancem, superposant capes al nostre passat amb una certa nostàlgia, intentant reinventar-nos a cada pas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÈRIE “BARCINO”

Un dels factors que més ens influeixen és el nostre “hàbitat natural”, el meu és Barcelona. La meva ciutat és la suma de voluntats durant segles i la seva situació, entre les muntanyes i el mar ens ha fet permeables a altres cultures.

Tres són, bàsicament, els elements que em serveixen per realitzar la sèrie “Barcino”. D'una de les seves muntanyes (Montjuich) he utilitzat Jaspi; des de l'antiguitat, les seves pedreres han subministrat pedres per aixecar les seves construccions. Un altre element és la forma (octogonal) de les illes de cases, ideades per Idelfons Sardá, que caracteritzen l'eixample barceloní. El tercer element és la textura de la pell de la mà, símbol dels seus habitants i vol ser un reconeixement a les aportacions col·lectives durant generacions.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÈRIE “REINTERPRETACIONS”

Aquesta sèrie és un homenatge al meu pare, en la que reinterpreto algunes peces seves, en ella vull fer referència als meus orígens i a la línia de continuïtat d'aquest ofici, que en aquest cas també és continuïtat familiar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÈRIE “ESMOLANT LA CARICIA”

Aquesta sèrie fa referència al poder expressiu que pot tenir una carícia, l'abraçada pot dir molt més que unes paraules....és el llenguatge no verbal, tan propi de l'art, és parlar d'emocions de sentits i sentiments.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÈRIE “LA MUNTANYA MÀGICA"

Una de les coses que més m'han influït a la vida ha estat el meu contacte amb la muntanya. Molts aspectes conflueixen; tot caminant veus el cicle de la natura...aquella floració primerenca, l'ocell que torna a fer el niu o la corredissa del ramat d'isards amb les cries de l'hivern.

El profund silenci de la neu, l'intens blau del cel o el furiós vent de la tempesta et fan creure amb els déus i et fan tornar a aquest temple sagrat on l'amistat es fa religió. És un espai on s'afinen els sentits i els sentiments, s'obre un parèntesi de records on el temps és relatiu i la llibertat absoluta. Thomas Mann va saber reflectir aquesta sensació en què les coses passen de manera diferent en la seva gran novel·la, situada als Alps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 SÈRIE “VESTIGIS”

…” Fa molts anys un bon mestre va dir una cosa que m'ha estat molt útil; la paraula “moral”ve del llatí mos, moris....que traduït vol dir costum. Les nostres certeses són totalment relatives i circumstancials, amb el pas del temps no serem més que vestigis d'un moment de la historia, al costat dels "trilobits" i els mosaics romans. La supèrbia ens pot portar a la fi de l’espècie si no som capaços de ser més humils i aprenem a conviure entre nosaltres i amb el planeta en general. Potser algun dia desenterraran una joia de les que faig... i potser algú dirà amb un estrany idioma... vestigis del segle XXI......i així ha de ser … si no ens hem extingit abans.

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

SÈRIE “EQUILIBRIS”

És un intent de contraposar elements, buscant l’energia que dona jugar amb la gravetat.

 

 

 

 

 

©Context   |   c. Viñolas, 10 Sant Cugat del Vallès   |   Telèfon 930 130 027   |   Contacta amb nosaltres per correu electrònic galeria@context.cat   |   Avís legal
Consulta el nostre canal de Facebook Consulta el nostre Pinterest Consulta el nostre canal de Youtube