Context, joies i objectes contemporanis - Activitat

Tancar la finestra Peça anterior Peça següent

Itineràncies

Montse Basora

Les joies de l’artista Montse Basora a l’Itineràncies de la Galeria CONTEXT

Tancar la finestra Peça anterior Peça següent

Ets diplomada en Òptica i llicenciada en Belles Arts en l’especialitat d’Escultura per la Universitat de Barcelona, que et va portar a interessar-te per la joieria?
Després de dedicar-me molts anys a l’òptica vaig decidir reprendre el camí que havia deixat quan vaig estudiar Belles Arts. Sempre m’ha agradat treballar en dimensions petites, així que vaig pensar que la joieria podia ser un mitjà expressiu on em podia trobar força còmode.

 

 

Comentes que  en un curs de Tècniques Experimentals de Joieria a l’Escola Massana de Barcelona a càrrec de Silvia Walz, vas descobrir  la joia com a mitjà expressiu. Podries explicar-ho?
Les primeres nocions tècniques de joieria les vaig aprendre al Gremi de Joiers del que tinc un molt bon record, però va ser a la Massana on vaig trobar el llenguatge que buscava. Vaig descobrir una joieria molt propera a l’escultura , una joieria oberta a qualsevol tipus de material i tècnica i que anava més enllà d’una funció purament estètica.

 

 

Des de l’any 2009 formes part del grup Joyas Sensacionales. Quins son els reptes que penses que t’aporta aquest projecte?
El grup és molt actiu, contínuament fem exposicions en diferents galeries i sales, i cada una d’aquestes és un repte i una nova motivació. Treballar en grup és molt enriquidor, sobretot quan comparteixes objectius.

 

 

Volums fràgils, estructures que cobreixes amb resina, transparències... podries parlar de les característiques formals de les teves joies?
M’interessen els volums lleugers, no solament per motius pràctics, sinó també per motius visuals. Tracto d’evidenciar l’espai sense ocupar-lo, definint-lo amb línies i després revestint-lo amb delicadesa sense interrompre la seva continuïtat. L’aparent fragilitat i el joc de llums de les peces busquen l’estímul dels sentits.

 

 

Què penses que aporta la joieria contemporània versus la joieria convencional?
Creativitat, diàleg, i sobretot llibertat.

 

 

Quins temes, aspectes o projectes centren ara el teu treball?
La meva experiència com a joiera és relativament recent, així que de moment un dels meus objectius és experimentar i descobrir nous materials i anar incorporant noves tècniques que em permetin ampliar el meu llenguatge plàstic.
Moltes de les meves peces són el resultat dels temes proposats per les “Joyas Sensacionales”, d’altres vegades parteixo de l’observació de les formes, textures i colors del que m’envolta. Qualsevol detall que em provoqui una emoció pot ser el detonant per a iniciar una nova peça.
Les meves darreres joies són petites estructures que després cobreixo amb una capa molt fina de resina tensada. Les meves primeres peces fetes amb aquesta tècnica partien del interès per les arquitectures lleugeres o tensoarquitectures, eren volums més geomètrics que amb el temps han anat derivant a formes més orgàniques.

©Context   |   c. Viñolas, 10 Sant Cugat del Vallès   |   Telèfon 930 130 027   |   Contacta amb nosaltres per correu electrònic galeria@context.cat   |   Avís legal
Consulta el nostre canal de Facebook Consulta el nostre Pinterest Consulta el nostre canal de Youtube