Context, joies i objectes contemporanis - EN FEMENÍ

CONTEXT exposicions

19/02/2022 a 25/04/2022

EN FEMENÍ

 

En l'actualitat, la identitat és un concepte cada cop més ple de matisos. Un concepte difós relacionat amb els orígens personals, i també amb els contextos vitals i generacionals. 

El segle XXI és un temps de refundació identitària on les institucions culturals i artístiques hi juguen un paper cabdal.

Els canvis socials, culturals i artístics d’aquest segle marcaran un punt d'inflexió en el desenvolupament artístic contemporani per la incidència de noves formes de pensament, com ara el feminisme.

Ja sigui com a protagonistes, creadores o públic, les dones són interpel.lades en el món cultural, artístic i social. D'aquí la importància de la cerca a partir d´una óptica feminista. Les noves propostes artístiques feministes aprofundeixen dins una declaració reivindicativa entorn de la pròpia feminitat, la exaltació al cos i l´autoconstrucció identitària, entre d’altres aspectes lligats a la posició de la dona artista dins el circuit  dominant de l’art. Amb aquesta finalitat, es pretén evidenciar la forma en que els canvis socials i culturals tenen la seva repercussió en l'àmbit artístic, concretament a partir de la joia.

Negar a algú la possibilitat d’expressar-se en l'art podent fer d'aquest, un valor individual i sempre interpel·lador, és negar a l’home la possibilitat de ser i d'existir. L´art és finalitat en ell mateix, perquè és contemplació i a l´hora mitjà en tant que és comunicació; i és d’aquesta manera que mostra el seu poder comunicatiu, interpretatiu, íntim i simbòlic. "

Sílvia Serra Albaladejo.

Participants: Sílvia Serra Albaladejo, Blanca Serrano, Trinidad Contreras, Imma Gibert, Gemma Pampalona, Eugènia Arnavat, Agnès Wo, Mar Juan Tortosa, Steffi Götze, Marta Herradura, Clara del PapaLloc: Galeria CONTEXT
Carrer de Viñolas, 8-10 Sant Cugat del Vallès (Bcn)

Alguna de l'obra exposada

CONTEXT exposicions

CONTEXT organitza i presenta puntualment exposicions temàtiques de joieria contemporània, tant dels artistes de la galeria com d'altres artistes o col.lectius convidats. Els treballs dels artistes participants es difondran online/offline i es publicaran en un catàleg virtual.
Desplegar descripció
©Context   |   c. Viñolas, 10 Sant Cugat del Vallès   |   Telèfon 930 130 027   |   Contacta amb nosaltres per correu electrònic galeria@context.cat   |   Avís legal
Consulta el nostre canal de Facebook Consulta el nostre Pinterest Consulta el nostre canal de Youtube